جوشکاری لوله مسی در کولر گازی و چیلر | آموزش کولر گازی با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

اصول جوشکاری لوله مسی در کولرهای گازی و چیلر

روشن نمودن مشعل جوشکاری

1 پیچ رگولاتور هر دو کپسول را به سمت چپ باز کنید.

2 شیر کپسول اکسیژن و استیلن را باز کنید. مانومتر طرف کپسول فشار ذاخلی و ملنومتر طرف شیلنگ فشار داخل شلنگ را نشان می دهد. مقدار فشار را با توجه به نوع جوش کاری تنظیم می کنید.

3 مقدار فشار مورد نیز را در شلنگ با توجه به مانومتر با پیچاندن شیر کپسول مربوطه به وجود آورید.

4 شیر مشعل استیلن بر روی پیک را به اندازه نصف دور باز کرده ( 1 / 4 دور ) تا گاز استیلن از نوک پستانک خارج گردد.

5 شیر مشعل اکسیژن بر روی پیک را به اندازه 4 / 1 دور باز کنید و فندک را نزدیک سرپیک قرار داده و روشن نمایید.

6 با پیچاندن شیر اکسیژن و استیلن شعله زرد را به آبی تبدیل کنید ( که یک شعله خنثی است و در جوشکاری به کار می رود.).

7 در روشن و خاموش کردن مشعل اول شیر استیلن و سپس شیر اکسیژن را ببندید تا شعله پس نزند.

وظیفه مشعل ترکیب دو گاز اکسیژن و استیلن با سرعت معین و گرم و ذوب کردن فلز می باشد.

 نکته: در هنگام روشن و خاموش کردن شعله اول شیر استیلن و دوم شیر اکسیژن.

هزینه آموزش تعمیر تاسیسات ساختمان

نام دوره

قیمت دوره

شروع دوره

ثبت نام

آموزش تعمیر کولر گازی

-

اول هر ماه

ثبت نام 1

آموزش نصب و تعمیر پکیج

-

اول هر ماه

ثبت نام 2

آموزش تعمیرات یخچال

-

اول هر ماه

ثبت نام 3 

آموزش تعمیر چیلر 

-

اول هر ماه

ثبت نام 4 

 

 

  اینستا

 علت پس زدن شعله

1 فشار گاز رگولاتور تنظیم نباشد.

2 پیش از تنظیم گاز سوختنی مشعل روشن شده باشد( استیلن ، بوتان ، پروپان و هیدروژن).

3 اگر در خاموش کردن اول شیر اکسیژن را ببندید.

4 اگر در هنگام کار سرپیک را به کار بچسبانید.

 دوره آموزش تعميرات وعیب یابی چيلرهای تراكمي

 

علت صدا کردن شعله در هنگام کار

1 گشاد شدن سرپستانک ( باید عوض شود)

2 نزدیکی سر پستانک به کار ( از کار عقب تر نگه دارید.)

3 گرم شدن زیاد سرپستانک( خاموش کردن پیک و قرار دادن در اب تا خنک شود).

4 تنظیم نبودن فشار رگولاتور( فشار بر اساس مانومتر تنظیم شود)

 

اصول جوش کاری با گاز

پس از روشن کردن مشعل و تنظیم آن، زاویه سرپیک با قطعه کار باید 60 45 درجه سانتی گراد و فاصله نوک شعله تا قطعه کار را 5 2 میلی متر تنظیم کنید. در جوشکاری اول قطعه کار را تمیز و گرم کنید. سپس مفتول را به ماده روانساز مخصوص آن آغشته کرده و در مقابل مشعل قرار داده تا ذوب گردد و دو فلز به هم جوش بخورند.شعله را باید مرتب حرکت دهید تا سطح کار سوراخ نگردد. در جوشکاری باید حرارت لازم برای برنج بیشتر باشد. جدول1 زیر نوع جوشکاری با مفتول مناسب وجدول 2 نشاندهنده دمای سرپیک بر اثر سوختن گاز های مختلف است.

جدول 1

نوع مفتول جوشکاری و موارد کاربرد آن

نوع مفتول جوشکاری

نوع جوشکاری

نقره

مس با مس

برنج

مس با آهن

آلومنیوم

آلومنیوم

  

جدول 2:درجه حرارت سرپیک بر اساس نوع گاز

نوع گاز

نام اختصاری

درجه حرارت سرپیک

استیلن

C2 H2

دمای سرپیک از سوختن اکسیژن با استیلن 3200 درجه سلسیوس

پروپان

C3 H8

دمای سر پیک از سوختن اکسیژن با پروپان 2800 درجه سلسیوس

بوتان

C4 H10

دمای سر پیک از سوختن اکسیژن با بوتان 2500 درجه سلسیوس

هیدروژن

H2

دمای سرپیک از سوختن با هیدروژن 2000 درجه سلسیوس

 

روش جوشکاری فیلتر درایر و لوله مویین

فیلتر درایر و لوله مویین از قطعات حساس در نصب و جوشکاری هستند. حرارت زیاد موجب ذوب و سوراخ شدن انها می گردد و راه عبور گاز را مسدود می کند. رعایت موارد زیر ضروری است:

1 لوله مویین نباید زیاد در داخل فیلتر درایر برود چون صافی درون ان پاره می شود.

2 برای جوش دادن لوله مویین شعله باید ارام باشد و بر روی درایر نگه دارید تا لوله مویین ذوب نشود

3 ورودی و خروجی فیلتر درایر باید درست باشد. قطر کوچک درایر برای لوله مویین و قطر بزرگ به سمت کندانسور خواهد بود.

4 برای جوشکاری سر دیگر فیلتر درایر به کندانسور، بلافاصله درپوش آن را برداشته و لوله کندانسور را داخل فیلتر درایر می گذارید و بلافاصله جوش می دهید تا هوا نفوذ نکند.

 

روش جوشکاری اوپراتور

اوپراتور از جنس الومنیوم است و در برابر حرارت زیاد ذوب می شود و مقاومت ندارد. اگر سوراخ بر روی اوپراتور کوچک باشد، می توان با حرارت دادن اطراف آن سوراخ با مفتول آلومنیوم و روانساز مربوط، سورخ را پوشاند. البته باید دقت کنید که مواد مذاب وارد لوله نشود که موجب مسدود شدن خواهد شد. اگر لوله برگشت اوپراتور شکسته و یا سوراخ شده باشد به صورتی که لوله مویین نیز باید در داخل ان قرار گیرد، به ترتیب زیر جوش دهید:

محل جوش کاری را تمیز کنید.

لوله اوپراتور را کمی تمیز کنید تا لوله مسی واسطه محکم در داخل ان قرار گیرد.

لوله مویین مورد نظر را به اندازه استاندارد امادهکرده و در فاصله ۱۰ سانتی متر یک لوله مسی بر روی ان جوش می دهید.

یک قطعه لوله الومنیوم را به اندازه ۴ سانتی متر بر روی لوله مسی که روی لوله مویین جوش کرده اید ، قرار می دهید که با اپراتور هم جنس باشد.

لوله مویین را داخل لوله اوپراتور کرده و لوله الومنیوم را به اوپراتور مماس می کنید.

دورتر از محل جوش با شعله اوپراتور را گرم کنید نه به حدی که ذوب گردد.

با مفتول آلومنیوم لوله آلومنیوم و اوپراتور را جوش می دهید.

لوله مسی برای افزایش مقاومی اوپراتور و جلوگیری آن از ریزش در برابر حرارت بالا می باشد. هنگام بریدن لوله مویین باید دقت کنید که مقطع آن از حالت دایره خارج نشود. چون بر عبور ماده سرمازا تاپیر گذارده و بر کمپرسور فشار وارد می کند.

 

 

روش جوشکاری با مفتول نقره

در تعمیر سیستم های سرد کننده و جوشکاری ان، جوش نقره از راه های صحیح ایجاد اتصالات محکم و قابل اطمینان می باشد. جوش نقره علاوه بر ظرافت و استحکام در حرارت های بالا و شرایط کاری و دشوار و مستمر، موجب تماس و استحکام مطلوب بین قطعات می شود. چنانچه تعمیرکار فردی ماهر و مجرب باشد بهترین خدمات را میتواند ارایه دهد. برای ایجاد یک اتصال مطلوب و محکم بدین ترتیب عمل کنید:

با برس سیمی و پاک کننده مناسب محل های اتصال را از گرد و غبار و یا روغن پاک کنید.

دو قطعه کار مورد نظر را به یکدیگر نزدیک کرده و محکم نگه دارید.

روانساز مخصوص مفتول نقره را به کار ببرید.

دو قطعه کار فوق را تا درجه حرارت معین و مناسب به صورت یکسان حرارت بدهید و مراقب باشید به مرحله ذوب نرسد.

مفتول نقره را در محل اتصال دو قطعه نزدیک کنید تا ذوب گردد.

محل اتصال را خنک کنید. برخی روی آن آب می ریزند و یا در آب فرو می کنند. بهتر است بگذارید در هوای محیط سرد شود.

محل جوش داده را با مواد شوینده و اسکاج بشویید تا زنگ‌نزند و از استحکام و یکپارچگی جوش نیز مطمین شوید. 

 

روش جوشکاری با گاز اکسی استیلن

در حوشکاری با مفتول نقره می توان از گاز اکسی استیلن استفاده کرد. مفتول هایی از آلیاژ های مختلف نقره وجود دارند که بیشتر آنها دارای ۳۵ الی ۴۵ درصد نقره هستند. این ماده در ۱۱۲۰ درجه فارنهایت ذوب و در ۱۱۴۵ درجه فارنهایت روان می شوند. در جوشکاری با اکسی استیلن نکات مهمی را باید رعایت کنید که به شرح زیر است:

نکته اول: با دقت مشخصات آلیاژ مفتول جوش نقره مورد مصرف را مورد توجه قرار دهید چنانچه در ترکیبات آن از کادمیم استفاده شده باید محل جوشکاری به طور صحیح تهویه شود. گازهای حاصله از کادمیم سمی است. نباید با چشم و پوست و تنفس تماس پیدا کند. طبق معمول محل های اتصال را از مواد زاید پاک کند. سیم ظرف شویی نرم برای این کار مناسب است. قسمت های داخلی استوانه ای را با استفاده از برس سیمی تمیز و یا با سیم ظرفشویی که به دور یک میله پیچیده شده است، کاملا پاک کنید. قطعات کار باید به اندازه مناسب با یکدیگر تماس داشته باشند و با کمی فشار در یکدیگر فرو روند. سطوح تماس باید کاملا گرد و بدون فرورفتگی باشند.

نتکه دوم: از به کار بردن روغن لحیم زیاد خودداری کنید. چون وارد لوله هد شده و مشکل ساز می شود. بهتررین روش مالیدن روغن بر سطوحی که باید در داخل قرار گیرند، می باشد. این روش روغن لحیم اضافی را بیرون می ریزد. گرم کردن محل اتصالات را با دقت انجام دهید تا ذوب نگردند.

نکته سوم: دستگاه سرد کننده را از ماده مبرد تخلیه نمایید. تا هوای فشرده نیز در آن محبوس نباشد. در زمان لحیم کاری دستگاه سرد کننده را تحت جریان عبور گاز دی اکسید کربن ک یا ازت نگهدارید تا منجر به انفجار نگردد.

نکته چهارم: در تمام مدت لحیم کاری شعله را طوری نگه دارید که محل اتصالات را بپوشاند و اجازه ندهد هوا وارد شود. ظاهر روغن لحیم در هنگام گرم کردن اتصالات نشانه خوبی اط درجه حرارت به کار برده شده است.

ابتدا روغن لحیم خشک شده(رطوبت آب در ۲۱۲ درجه فارنهایت تبخیر شده) و سپس روغن لحیم به رنگ شیری در میاید. در ۶۰۰ درجه فارنهایت از روغن لحیم حباب خارج می شود. وقتی حرارت دادن را ادامه دهید نزدیک به ۱۱۰۰ درجه فارنهایت روغن لحیم نبدیل به مایع روشنی می شود که این درجه حرارت کمی کمتر از درجه حرارت جوشکاری است. آلیاژ نقره در ۱۱۲۰ درجه فارنهایت ذوب و در ۱۱۴۵ درجه فارنهایت روان می شود. برای اینکار باید از پیک با نوک بزرگ استفاده کنید .

نکته پنجم: بهترین نشانه برای درک درجه حرارت مناسب جوش نقره است که شعله ثانویه که از اطراف لوله جوش شده عبور می کند ، به رنگ سبز در می آید. در جوش نقره هرگز نباید پیک را در یک محل نگهداشت بلکه باید با حرارت مداوم و یکنواخت در اطراف محل اتصالات بچرخد و با مطابق عدد هشت لاتین حرکت دهید. برای داشتن شعله بی صدا و آرام از سر پیک بزرگ استفاده کنید و نیز کمی فرورفتگی در نوک مخروط داخلی شعله توصیه می شود.

یک اتصال خوب و محکم هیچگاه در معرض آشیب نخواهد بود. در تمامی اتصالات و جوشکاری با جوش نقره و لحیم ، مقداری مواد مذاب جوش و لحیم باید فاصله و درز بین دو نقطه اتصال را پر کرده و نفوذ کنند. اتصالات را می توان در سه گروه تقسیم کرد. گروه اول اتصال لوله به صفحه می باشد. چنانچه لبه های سوراخ صفحه برآمده باشد و لوله را به خوبی در برگیرد اتصال خوبی ایجاد خواهد شد. این برآمدگی می تواند به طرف بالا یا پایین باشد.

اگر این برآمدگی نباشد‌‌ لوله در سوراخ صفحه به خوبی جای نمی گیرد و اتصال محکم نمی باشد. گروه دوم اتصال لوله به لوله است. چنانچه لوله کوچکنر با کمی فشار درون لوله بزرگتر قرار بگیرد اتصال مطلوبی خواهید داشت. گروه سوم اتصال لوله به قطعات کلفت است. در این مورد نیز باید مانند گروه اول برآمدگی لبه قطعه کلفت در نقطه استقرار لوله را به وجود می آورد.

 

 لحیم کاری

درجوشکاری قطعات سیستم های سردکننده علاوه بر جوشکاری با جوش نقره می توان با لحیم کاری قطعات را به هم متصل کرد. در لحیم کاری دو فلز را بدون ذوب شدن آنها به یکدیگر متصل می نمایند. برای این منظور دو فلز را پاک و تمیز کرده و با لحیم مذاب درز آنها را پر می کنند. لحیم کاری محدود است و بندرت به کار می رود.

نوع گاز مناسب برای استفاده در لحیم کاری استیلن می باشد. روغن لحیم که برای این نوع گاز نباید موجب زنگ زدن فلز گردد. از روغن لحیم اسیدی به خاطر اینکه باعث زنگ زدگی رابط ها و بدنما شدن آن و اشکال در استفاده بعدی می شود، نباید استفاده کرد. چنانچه قطعه ای که نباید لحیم شود، درست گرم شده و در ضمن تمیز بوده و روغن لحیم زده شده باشد، لحیم خیلی زود روی همه سطح جریان پیدا می کند. هیچگاه لحیم را با پیک گرم نکنید. هنگام لحیم کاری لوله و رابط، باید قسمت خارجی را کاملا تمیز نمود. نوار های کاغذ سمباده و یا سمباده پارچه ای پاک کننده خوبی هستند. پس از اتمام لحیم کاری قطعه را برای آزمایش نشت به سیلندر فریون R11 و با هوای فشرده وصل کنید. هرگز برای آزمایش نشتی از اکسیژن استفاده نکنید. هرنوع روغن در تماس با اکسیژن تحت فشار ایجاد ماده منفجره خواهند نمود. چنانچه برای اتصال قطعات از هویه استفاده می کنید، مراحل زیر را رعایت نمایید.

زنگ نوک هویه را با کاغذ سمباده و یا سوهان پاک کنید.

سر هویه را گرم کنید.

محل تماس سر هویه را با سمباده تمیز کنید.

سر هویه را در داخل روغن لحیم فرو کنید.

سر هویه را به لحیم که در یک ظرف گود محتوی نشادر ریخته شده است، بمالید.

سیم لحیم مناسب ترین وسیله لحیم کاری در این روش است. برای تمیز کردن سطح کار قبل از لحیم کاری از سمباده خشک مخصوص چوب استفاده کنید. هرگز از سمباده فلز برای  تمیز کردن استفاده نکنید. سنباده پارچه ای فلز اغلب روغن دارد و وقتی که به لوله زده شد لحیم کاری را مشکل می نماید. سنباده پارچه ای فلز معمولا از کربور سیلیکون که خیلی سخت است، ساخته شده و اگر ذره ای از آن وارد سیستم سرد کننده گردد موجب صدمه زدن به کمپرسور و یا قطعات می شود. در هنگام لحیم کردن روش صحیح آن است که سطوح را از لحیم اضافی پاک کنید. برای این کار پارچه یا برس و یا خود سیم لحیم را به کار ببرید. لحیم ها به جیز لحیم آلومنیوم به دو نوع است:

لحیم نرم: نقطه ذوب آن از نقطه ذوب سرب ۳۲۵ درجه سانتی گراد کمتر است.

لحیم سخت: نقطه ذوب آن بالاتر از ۵۰۰ درجه سانتی گراد است.

برای لحیم کاری ورق های نازک روی و نیز ساختن فیوز های حرارتی و دستگاه های ضد آتش و برخی لوازم برقی از لحیم نرم استفاده می کنند و برای لحیم کاری اوپراتور می توان لحیمی به نسبت ۹۵ درصد قلع استفاده کرد و یک لحیم خوب و ملایم اط ۵۰ درصد قلع و ۵۰ درصد سرب ترکیب شده است. برای بهتر شدن لحیم بای  از روانساز استفاده کرد. گرد سفیدی که به سختی در آب حل می شود و در موقع کار کف می کند و حاوی مقداری نمک است. اینها قطعه کار را پاک می کنند و آثاری از خود به جا نمی گذارند. نکات ایمنی که در لحیم کاری باید رعایت شود:

همواره گاز استیلن را در فشار 15psi و یا کمتر به کار ببرید. در فشار های بالا ممکن است انفجار رخ دهد.

همواره سیلندر استیلن را به صورت ایستاده نگهدارید. برای حفظ سطوحی که باید تمیز و بدون تغییر رنگ بر اثر لحیم کاری بمانند، آن سطوح را با ورقه آزبست بپوشانید.از روشن کردن مشعل با کبریت و فندک کوتاه خودداری کنید و از فندک مخصوص استفاده نمایید.

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.