دستورالعمل نصب و نگهداری سیستم‌های سرمایش | آموزش چیلر با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

 دستورالعمل نصب و نگهداری سیستم‌های سرمایش

مقدمه

در این فصل دستورالعمل آموزش نصب و نگهداری سیستم های سرمایش و گرمایش ارئه خواهد شد.

 

4-1-نصب سیستم‌های سرمایش

هنگام نصب تاسیسات، بهره بردار سیستم باید در جریان این مواد قرار گیرد: انتخاب نوع و اندازه صحیح دستگاه ها به جهت ضروریات کنترل، نصب دستگاه ها در جای صحیح و روی فوندانسیون مناسب برای پرهیز از انتقال ارتعاشات یا صدا به محل ساختمان، وسعت مناسب موتورخانه و وجود فضای کافی برای سرویس یا تعمیر دستگاه ها، نصب تاسیسات به گونه ای که کثافات و اجرام ناخواسته به داخل سیستم وارد نشوند(در مورد دستگاه های تبرید)، کاملا کیپ و غیر قابل نفوذ بودن سیستم، خشک کردن کامل سمت مبرد(فشار ضعیف) چیلر با وسایل مکانیکی یا شیمیایی قبل از گازدهی به دستگاه، وارسی دقیق تمامی وسایل و ادوات ایمنی سیستم هنگام راه اندازی

 

4-2-مسئولیت

بهره بردار، مسئول کیفیت کار ونگهداری دستگاه ها و تجهیزات سیستم تهویه مطبوع است تا با کمترین هزینه، آسایش مورد نظر تامین شود. باید برنامه­ی خاصی برای کار سیستم تهیه شود تا با حداقل ساعات کار دستگاه ها، شرایط آسایش در ساختمان برقرار گردد.

کارکرد اقتصادی سیستم سرمایش منوط به درک و بهره گیری از این موارد است:

-تاثیر ضریب همزمانی و ضریب ذخیره

-تثبیت مقدار هوای خارج ورودی به ساختمان در حداقل ممکن

-کنترل صحیح دمای آب کندانسور

-عملکرد سیستم چند چیلری به نحوی که هر یک از چیلرها حداکثر بازدهی را داشته باشند.

موارد این دستورالعمل در کلاسهای آموزش چیلر و آموزش سردخانه آمورشگاه دانش تاسیسات مورد بررسی قرار میگیرد.

4-3-نگهداری پیشگیرانه

سرویس و نگهداری پیشگیرانه، مخارج عملیاتی سیستم و مدت زمان بطالت آن(جهت انجام تعمیرات) را به شدت کاهش می­دهد. باید توجه داشت که هزینه تعمیر دستگاه و تعویض قطعات گاه ممکن است بسیار زیاد باشد. نگهداری پیشگیرانه موجب افزایش طول عمر دستگاه ها نیز خواهد شد.

جهت اجرای موثر برنامه نگهداری پیشگیرانه لازم است معلوم گردد که چه کارهایی باید انجام گیرند، اطمینان حاصل شود که این کارها حتما انجام گرفته­اند، تاثیر اجرای این برنامه در مدت زمان های معین مورد ازیابی قرار گرفته و تغییرات مقتضی جهت بهبود کار اعمال گردند.

باید برای تمام دستگاه ها و تجهیزات برگه بازرسی و جدول تناوب کارکرد با توجه به دستورالعمل های کارخانجات سازنده دستگاه ها، تهیه شود.

گزارش انجام بررسی های لازم و تعویض قطعات در زمان های مقتضی، باید توسط مهندس یا تکنیسن نگهدار سیستم در برگه های مخصوص درج شود.

برخی شرکت های سازنده چیلر برنامه کامل نگهداری پیشگیرانه را در یک کتابچه راهنما در اختیار دستگاه قرار می دهند و معمولا مسئولیت این کار را نیز متخصصین همان شرکت عهده دار می شوند.

 

4-4-جداول کار دستگاه

لازم است که مسئول راهبری سیستم، این جداول را در کنار چیلر و دیگ شوفاژ داشته باشد.  اطلاعات مندرج در این جدول شامل دماها و فشارها، سطوح روغن و مبرد، آمپراژ و وضعیت کنترل موتور است. این اطلاعات در ارزیابی نحوه کار دستگاه و نیز رفع عیوب آن مفیدند. برای مثال، در یک چیلر سانتریفوژ اختلاف دمای تقطیر و دمای آب خروجی از کندانسور در یک شرایط بار معین، به شناخت بازده کار دستگاه و تاثیر منفی عواملی مثل رسوب گرفتن یا کثیف شدن لوله های کندانسور در بازده دستگاه، کمک می­کند.

 

4-5-قطعات یدکی

باید فهرستی از قطعاتی که بیشترین موارد تعویض را دارند تهیه کرده و با توجه به دوره زمانی تعویض آن ها به تعداد کافی خریداری و انبار شوند. البته در این مورد بهتر است با کارخانه سازنده دستگاه مشورت شود.

 

4-6-نیازهای اساسی

نیازهای اساسی در تعمیر و نگهداری سیستم عبارتند از: نظافت و تمیزی، کیپ و غیرقابل نفوذ بودن، روانکاری به موقع و وجود وسایل ایمنی

-نظافت و تمیزی باید شامل کل سیستم تهویه مطبوع، اعم از داخل دستگاه ها و محل نصب آن ها باشد. تمیزی سیستم نشانه ای از توان مدیریتی مسئولین راهبری و نگهدای سیستم است. وجود کثافات و رسوب در دستگاه ها روی میزان انتقال حرارت، جریان سیالات و روغن تاثیر منفی گذاشته و موجب ناکارایی و خرابی زودهنگام اجزاء سیستم می­شود.

-کیپ و غیرقابل نفوذ بودن چیلر به جهت اجتناب از اتلاف روغن و مبرد و جلوگیری از ورودی آب، هوا و سایر مواد غیرقابل تقطیر به دستگاه، واجد اهمیت است. هوا و آب می­توانند مشخصات شیمیایی مبرد را تغییر داده و از این طریق موجبات خوردگی اجزاء دستگاه کاهش بازده سیکل تبرید را فراهم کنند.

-موتورها، دمپرها و غیره باید منظماً روانکاری شده و سیستم روغن کاری چیلر نیز باید همواره در وضعیت خوب نگهداشته شود. قصور در این کار سبب تخریب نابهنگام یاتاقان ها شده و می تواند خسارات عمده ای را به سیستم وارد سازد.

-تمامی وسایل ایمنی باید همواره سالم و فعال نگهداشته شوند. این وسایل از بروز اشکالات کوچکی که می­ توانند سبب خسارات بزرگ شوند جلوگیری می کنند و بدین لحاظ هرگز نباید آن ها را از سیستم در حال کار جدا کرد.

 

4-7-تعمیر و نگهداری دستگاه ها

در این مبحث اطلاعاتی در مورد دستگاه های مورد استفاده در سیستم های تهویه مطبوع ارائه می شود که شامل توصیف اجمالی هرکدام و توصیه هایی درباره ی کار و نگهداری آن هاست. به دلیل تعدد مدل ها و تفاوت های هر نوع از این دستگاه ها که توسط کارخانجات مختلف ساخته شده اند، این اطلاعات ممکن است همیشه کاربرد نداشته باشند. اما چیزی که باید به یاد سپرده شود این است که همواره دستورالعمل کارخانه سازنده بر هر توصیه دیگری مقدم است.

 

4-7-1-دستورالعمل نگهداری چیلرها

4-7-1-1-شیرهای سرویس

دیافراگم شیرهای سرویس دستگاه باید هر 2 یا 3 سال تعویض شود.

 

4-7-1-2-وسایل ایمنی

وسایل مختلف کنترل مثل قطع دما-پایین و فلوسوئیچ های آب سرد و آب خنک کننده ی کندانسور، باید هر شش ماه از نظر صحت کارکرد مورد بازرسی قرار گیرند.

 

4-7-1-3-آزمایش نشت

در این آزمایش باید خلاء چیلر با گاز نیتروژن شکسته شده و داخل آن با استفاده از ترکیب مبردR-12و نیتروژن تحت فشار قرار گیرد. در این مورد هرگز نباید از هوا استفاده شود. بررسی وجود یا عدم نشت نیز باید توسط یک دستگاه نشت یاب الکترونیک بسیار دقیق انجام گیرد. در این مورد ممکن است کارخانه سازنده روش خاصی را توصیه کند که حتما باید مراعات گردد.

در تنطیم برنامه نگهداری پیشگیرانه مربوط به سایر اجزاء دستگاه، باید به دستورالعمل کارخانه سازنده کاملا توجه نمود که برحسب طرح دستگاه ممکن است شامل این موارد باشد: اصلاح محلول لیتیوم بروماید، اضافه کردن اکتایل الکل، اجرای آزمایش نشتی حین کار، بازرسی سیستم های آب بندی در پمپ های باز، روغنکاری موتورهای کنترل ظرفیت و اتصالات مربوطه، بازرسی و تمیز کردن سرهای افشاننده محلول، تجزیه و تحلیل محلول لیتیوم بروماید در دوره های زمانی معین.

 

4-7-2-مراقبت و نگهداری از برج خنک کن

برج خنک کن مانند هر وسیله مکانیکی دیگر، تنها زمانی می تواند به نحو مطلوب و با بازده مورد انتظار کار کرده و حداکثر دوام را داشته باشد که طبق برنامه ای منظم تحت مراقبت و نگهداری قرار گیرد. معمولا کارخانجات سازنده برج خنک کن دستورالعمل زمانبندی شده ای را جهت بازرسی و سرویس قسمت های مختلف برج تولیدی شان ارائه می دهند. چناچه برج خنک کن در فصل زمستان نیز فعال باشد، پر واضح است که برای حصول اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه و تمامی کنترل ها و کشف هرکونه یخ زدگی در مراحل اولیه، باید از برج و متعلقات آن به طور معین بازرسی عینی صورت گیرد.

بدنه فلزی، تشت زیرین و پایه های دستگاه باید منظماً با یک رنگ محافظ مرغوب رنگ کاری شوند. در بعضی مکان ها جهت محافظت در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی، لازم است این رنگ کاری همه ساله انجام گیرد. باید برای این کار یک برنامه منظم تدوین شود و فواصل زمانی بین رنگ کاری ها نباید از 3 سال تجاوز کند.

پیچ و مهره های برج های چوبی باید سالانه مورد بازرسی قرار گرفته و هنگامی که اجزاء برج خشک هستند، با آچار سفت شوند.

 

4-7-2-1-فنها

فنها باید راحت بچرخند. ظرفیت فنهای جریان محوری پروانه ای را عموما می توان با میزان کردن زاویه پره ها تنظیم کرد. یکسان بودن زاویه همه پره ها واجد اهمیت است و در تنظیم باید توجه نمود که قدرت لازمه از حد توان موتور تجاوز نکند.

 

4-7-2-2-تراز کردن و روانکاری

همترازی فنهای جعبه دنده ای، از موتور گرفته تا چرخ دنده و فن، باید سالانه وارسی شود. تراز کردن باید در محدوده کوپلینگها، یا طبق معمول بین (05/0 تا07/0) صورت گیرد.

سطح روغن جعبه دنده باید هر هفته بازبینی شود. روغن باید هر سال، یا بعد از 3000 ساعت کار بی وقفه برج، تعویض شود.

محرک های تسمه باید هرماه بازبینی شده و میزان سفتی وتراز آن ها به طور صحیح تنظیم گردد.

تسمه ها نباید آنقدر سفت باشند که بار زائدی را به یاتاقان ها تحمیل کنند و نباید به قدری شل باشند که در جای خود سر بخورند.

 

4-7-2-3-پخش آب

پخش آب در برج باید وارسی شده و یکنواخت نگه داشته شود. مجاری آب باید بررسی شوند که گرفتگی نداشته باشند. سیستم پاشش آب و سرهای آبفشان باید از نظر تمیزی و فشار پاشش آب (چندان که در طرح منظور شده)، وارسی گردند. در بیشتر برج های خنک کن فشار پاشش آب تقریبا 3psiمی باشد.

 

4-7-2-4-قطره گیرها

قطره گیرها باید عاری از جلبک بوده و به نحو مطلوب نگهداری شوند، قطره گیرهای فلزی را باید همه ساله تمیز و رنگ کرد.

 

4-7-2-5-جلبک

جلبک باید از تمام قسمت های برج خنک کن پاک شود. برای جلوگیری از رشد مجدد جلبک و حفاظت لوله ها و تجهیزات برج، باید آب را تصفیه کرد.

 

4-7-2-6-نظافت و تمیزکاری

تشت زیرین برج باید هر هفته تخلیه و شستشو گردد. صافی نیز باید طبق زمانبندی معین، منظما بازبینی و تمیز شود.

 

4-7-2-7-سطح آب

شیر شناور باید چنان تنظیم گردد که سطح آب در تشت زیرین برج به اندازه کافی بالا باشد تا از ایجاد گرداب در خروجی آب جلوگیری شده و برای جبران آبی که تبخیر یا همراه هوا به بیرون برج رانده می­شود، آب تازه به میزان لازم به برج وارد گردد.

 

4-7-2-8-حفاظت در زمستان

تشت زیرین برج و کلیه لوله ها، شیرها و غیره که در معرض هوای سرد قرار دارند، باید برای فصل سرد که دستگاه خاموش است، تخلیه شوند.

 

4-7-3-دستورالعمل نگهداری دیگ

4-7-3-1-بازرسی های اساسی سالانه دیگ

-بازرسی دیگ و متعلقات آن

-مرور آنچه که بوسیله اپراتورها ثبت شده است

-بازرسی و تمیزکاری مشعل

-گشودن درب جلویی و بازبینی آجرهای نسوز

-بازرسی آجرهای نسوز درب جلویی و تعمیر آن ها در صورت لزوم

-بستن و آببندی درب جلویی با واشر نو، درصورت لزوم

-گشودن درب عقبی و بازبینی آجرهای نسوز

-بازرسی آجرهای نسوز درب عقبی با واشر نو درصورت لزوم

-بستن و آببندی درب عقبی با واشر نو درصورت لزوم

تمیزکاری و خلاءسازی سمت آتشخوار و لوله دود

-بازبینی سمت آب از نظر رسوب گرفتگی، خوردگی یا دیگر ضایعات، سمت آبخور با آب پرفشار تمیز شود.

-خارج کردن، باز کردن، تمیز کردن و بازبینی شیر قطع کن سطح پایین آب

-تمیز کردن سیستم هوای پودر کننده(منبع، کمپرسور و غیره)

-تعویض همه واشرهای دریچه بازدید و آدم رو

-بررسی کارکرد کنترل ها، همبندها و تنظیمات درصورت لزوم

-بررسی عملکرد فن

-بررسی کنترل های آب تغذیه

-روشن کردن مشعل و کاراندازی دیگ و نشت یابی درها درصورت امکان

-بررسی کیفیت احتراق و تنظیم آن درصورت لزوم

-بازنگری نتایج بازرسی، بحث روی هر موردی که نیاز به تعمیر دارد و بهبود هر آنچه که لازم است.

 

4-7-3-2-برنامه جامع برای تعمیر و نگهداری که شامل بررسی های اپراتورهاست

الف-روزانه

-بررسی سطح آب

-لردگیری دیگ

-لردگیری ستون آب

-بررسی عینی احتراق

-تصفیه و عمل آوری آب طبق برنامه از پیش تعیین شده

-یادداشت کردن فشار و دمای آب تغذیه

-یادداشت کردن دمای دود

-یادداشت کردن فشار و دمای روغن

-یادداشت کردن فشار گاز

-یادداشت کردن فشار هوای پودرکننده

-یادداشت کردن دمای آب رفت و برگشت دیگ

-یادداشت کردن مصرف آب جبرانی

 

ب-هفتگی

-بررسی بسته شدن کامل شیر سوخت

-بررسی هماهنگی هوا و سوخت

-بررسی چراغ ها و هشداردهنده ها

-وارسی کنترل های کارکرد و کنترل های حدی

-بررسی کنترل های ایمنی و کنترل های همبندی

نشت یابی و رسیدگی به سروصدا، لرزش و شرایط غیرعادی دیگر

 

ج-ماهانه یا فصلی

-بازرسی مشعل

-تجزیه و تحلیل احتراق

-بررسی بادامک ها

-بررسی احتمال نشت دود

-بررسی برای یافتن نقاط داغ

-مرور نتایج حاصله از بررسی های روزانه و هفتگی

 

د-نیم سالانه

-تمیز کردن شیر قطع کن سطح پایین آب

-خارج کردن و تمیز کردن گرمکن سوخت

-بازرسی آجرهای نسوز

-تمیزکاری پمپ سوخت و فیلتر آب

-تمییزکاری صافی هوا و جداکننده هوا/روغن

-بررسی تراز بودن کوپلینگ پمپ هوا

 

ه-سالانه

-تمیزکاری سطح آتشخوار

-تمیزکاری لوله دود

-بازرسی سطوح آبخور و در صورت نیاز تعمیر آن ها و اصلاح برنامه تصفیه آب

 

4-7-4-دستورالعمل نگهداری مشعل

کلید برق مشعل را در وضعیت خاموش قرار دهید.

-فتوسل را بیرون آورده با یک پارچه خشک و لطیف آن را تمیز کنید.

-اتصال کابل های ولتاژ قوی ترانسفورمر را باز کنید.

-اتصال لوله های سوخت را از پمپ باز کنید.

-شعله پخش کن را باز و تمیز کنید.

-نازل و اجزای داخلی آن را تمیز کنید.

-الکترودها را به دقت تمیز کرده درجای خود قرار دهید و بررسی کنید که تنظیم باشد.

-فیلتر داخل پمپ را خارج و به دقت تمیز کرده در سرجایش قرار دهید.

-کابل ها و لوله های باز شده را مجددا به نحو صحیح متصل کنید.

 

4-7-4-1-عیب یابی و رفع عیب

در صورت بروز هرگونه اشکالی در کار مشعل ابتدا:

-شرایط کار مشعل را بررسی کنید.

-اطمینان حاصل کنید که برق مشعل وصل است.

-مطمئن شوید که جریان سوخت مشعل به طور صحیح برقرار است.

-اجزاء تنظیم شدنی مشعل در وضع مطلوب قرار دارند.

-مشعل را خاموش و دوباره روشن کنید تا از صحت انجام این فرایند مطمئن شوید.

 

4-7-5-دستورالعمل نگهداری دستگاه هواشوی

نگهداری دستگاه هواشوی باید شامل موارد زیر باشد:

 

4-7-5-1-نظافت و تمیزکاری

لازم است قسمت ها و اجزاء زیر در فواصل زمانی معین، مرتبا از اجرام و کثافات پاک شوند:

-تیغه های دمپر و میله های رابط آن ها (درصورتی که دستگاه دمپر داشته باشد) در این مورد باید زنگ را نیز از روی تیغه ها زدود.

-فن و موتور فن

-کل قسمت آبفشان شامل لوله های اصلی، لوله های قائم و نازل ها(سرهای آبفشان)، هرگونه گرفتگی نازل ها می تواند روی فشار، مقدار و کیفیت بارش آب تاثیر منفی بگذارد.

-تشت زیرین دستگاه(که آب پس از شستن هوا در آن جمع می­ شود) و شناور فلوسوئیچ

-تیغه های قطره ی گیر

-صافی -اگر صافی از نوع خود پاک شو نیست باید هر هفته تمیز شود.

-واشر لاستیکی و کلید درزبندها

-سینی تجمع لجن

 

4-7-5-2-فن

 زوایای تیغه ها و فواصل آن ها باید منظماً بازرسی و در صورت لزوم تنظیم شوند. در فواصل زمانی معین باید موتور فن طبق دستورالعمل کارخانه سازنده پیاده شده و مورد بازرسی قرار گیرد.

4-7-5-3-روانکاری

لازم است یاتاقان های فن هر 4 ماه بازرسی و گریس کاری شوند(با گریس مقاوم در برابر آب) یاتاقان های محور اصلی صافی خودکار(در صورت وجود این نوع صافی در هواشوی) باید بازرسی شوند. اگر یاتاقان ها مداوماً زیر آب کار می کنند، باید سالی یکبار روانکاری شوند و چنانچه بیرون از آب کار می کنند فواصل روانکاری هر 3 ماه یکبار است.

 

4-7-6-دستورالعمل نگهداری فیلتر

فیلترهای تجاری ظرفیت زیادی برای نگهداری ذرات دارند و برای مدتی طولانی مقدار نسبتا ثابتی از جریان هوا به سرعت افزایش می یابد. با بررسی شرایط کار در فصول مختلف سال، سرعت تجمع ذرات در فیلترها معلوم خواهد شد. با این بررسی ها، باید برنامه ای منظم برای رسیدگی به فیلترها منظور شود. با یک فشارسنج می توان به فرا رسیدن زمان رسیدگی به فیلترها پی برد. فشارسنج ها ممکن است به طور دائمی در قبل و بعد از فیلترها نصب شوند و یا به صورت دستی و موقت برای اندازه گیری فشار در خروجی ها مورد استفاده قرار گیرند.

4-7-6-1-روش تمیز کردن

-صافی یکبار مصرف در صورت کثیف شدن با صافی جدیدی تعویض می شود. از این رو باید صافی یدکی همواره وجود داشته باشد.

-در بسیاری از موارد از دو ردیف فیلتر یکبار مصرف در سر راه جریان هوا استفاده می شود. می توان جهت صرفه جویی در هزینه، فیلتر خروجی را به جای فیلتر ورودی(که بیشتر کثیف می شود) قرارداد و باز هم از آن استفاده کرد و به جای فیلتر خروجی یک فیلتر تازه گذاشت.

 

4-7-7-دستورالعمل نصب و نگهداری دستگاه های خودکفا(پکیج)

4-7-7-1-نصب

دستگاه های پکیج تهویه مطبوع به لحاظ اینکه در فضای اداری نصب می شوند، ظاهری زیبا دارند. باز به همین دلیل طوری ساخته می شوند که حداقل سطح صدا را داشته باشند. عامل سطح صدا در تعیین محل استقرار و نصب دستگاه باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.

برای کار رضایت بخش دستگاه پکیج باید ولتاژ مورد نیاز در حداکثر توان آن تامین شود. برق ورودی، سطح مقطع سیم ها و سایر اجزاء الکتریکی دستگاه باید کاملا مورد توجه باشند.

4-7-7-2-نگهداری

-باید جریان هوا به طور کامل برقرار باشد.

-فیلترها باید منظماً تمیز شوند.

-سینی های چگالیده(آبچکه)، کویل ها و سایر اجزاء دستگاه باید در هر فصل تمیز شوند.

-مدار مبرد باید کاملا کیپ و بدون منفذ بوده و شارژ مبرد مطابق نیاز، برقرار باشد.

-نباید گذاشت کنترل ها کثیف شوند.

-مشعل در سیستم گرمایش دستگاه باید آماده کار نگهداشته شود.

 

 

4-7-8-دستورالعمل نگهداری کندانسورها

 

47-8-1-بازرسی

-کندانسور هر چند وقت یکبار منظماً بازرسی شود. اینکه فواصل زمانی بازرسی ها چقدر باشد، به چگونگی استفاده و محل نصب کندانسور بستگی دارد.

-کویل کندانسور از نظر صدمات فیزیکی و سهولت جریان هوا از روی آن، بازرسی شود.

-فن از نظر سالم و میزان بودن تسمه محرک(در صورتیکه محرک آن تسمه ای باشد) و رواداری های مجاز بازرسی شود.

-موتور و کنترل های مربوطه از نظر صحت سیم ها و اتصالات و نیز عدم خرابی عایق ها بازرسی شده و با استفاده از آمیتر و اهم متر، مدارهای الکتریکی مورد بررسی قرار گیرند.

-لزره گیرها و پایه های موتور در فواصل زمانی معین مورد بازبینی قرار گیرند.

-یاتاقان های فن با گوش دادن به صدای چرخش آن و یا چرخاندن پره با دست(هنگام خاموشی فن)از نظر صحت مورد بررسی قرار گیرند.

 

4-7-8-2-نظافت و تمیزکاری

 -کندانسور باید در شروع هر فصل کار(آغاز فصل گرم) و نیز در فواصل زمانی معین در طول فصل تمیزکاری شود. طول این فواصل زمانی بستگی به نحوه استفاده و شرایط محل نصب دارد.

-آلودگی های مربوط به هوا و گرد وغبار باید از روی شبکه ورودی هوا، سطح کویل و فن، با استفاده از برس، جاروبرقی یا پاشش آب کم فشار، زدوده شوند. می توان از هوای پرفشار نیز برای این منظور استفاده کرد. البته سابقاً گاز مبرد در شستشو و تمیزکاری کندانسور به کار میرفت که اخیرا با توجه به موضوع نازک شدن لایه ازن و پیمان های جهانی، این کار توصیه نمی­شود.

-تمیزکاری کویل های خشک و غیرچوبی بهتر است با وزش هوای پرفشار به سمت خروجی و مکش هوا از سمت ورودی کویل صورت گیرد. در جایی که روی کویل با لایه ای از روغن یا گریس چرب شده باشد، می توان از محلول ضعیف یک ماده پاک کننده حل شده در آب داغ برای تمیز کردن کویل استفاده کرد.

-سطح موتور باید از هرگونه آلودگی پاک شده و سوراخ های هواگیر با وزش هوای پرفشار یا با مکش هوا، تمیز شوند. اگر برای تمیز کردن کویل از آب استفاده می شود، باید دقت نمود که به سوراخ های هواگیری پاشیده نشود. برای تمیزکاری موتورهای باز نباید از آب استفاده کرد.

-کثافات و آلودگی ها باید از سینی زیر کندانسور زدوده شده و سوراخ های تخلیه آن کاملا تمیز شوند.

 

4-7-8-3-روغن کاری

روغن کاری باید طبق دستورالعمل کارخانه سازنده انجام گیرد. 

 

 شعبه اصفهان:

 خیابان هشت بهشت غربی-انتهای ملک شمالی

03132722459 - 09139598636

شعبه تهران:

شهر ری  02133372675- 09902408636

سامانه پیامک   

5000203002020

 

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.