آشنایی با سیستم وی ار اف VRF | آموزش چیلر با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

وی ار اف یکی از مدرنترین سیستم های تهویه مطبوع و تبرید در جهان می باشد. اصول نصب و راه اندازی این سیستم در کلاس های آموزش تعمیرات VRF و کولر های گازی به کاراموزان آموزش داده می شود. این مقاله توسط تیم فنی آموزشگاه دانش تاسیسات آماده گردیده است. شما میتوانید جزوه آموزش چیلر را به صورت رایگان دانلود نمائید. 

این سیستم، یک سیستم دو جزئی و متشکل از یونیت‌های درونی و البته یک یونیت بیرونی است. در این سیستم که به اسپیلت مرکزی نیز شهرت دارد، یونیت‌های داخلی و یونیت خارجی به واسطه لوله‌ای از جنس مس که در آن مبرد وجود دارد، به هم مرتبط شده‌اند‌‌. ایجاد جریان‌های سرمایشی یا گرمایشی به وسیله vrf نیز با اتصال همین یونیت‌ها به یکدیگر، امکان‌پذیر می‌شود‌.

به بیان دیگر، یونیت بیرونی که معمولا در مکان‌هایی مانند حیاط، تراس و یا پشت بام تعبیه شده است، به فن کویل‌ها یا یونیت‌های درونی مرتبط می‌شود. فناوری در نظر گرفته شده برای سیستم vrf این امکان را برای کاربران به وجود آورده است که جریان ورودی به یونیت‌های داخلی یا همان فن کویل‌های ذکر شده، مطابق نیاز مصرف کننده صورت بگیرد و بتوان مقدار و شدت این جریان را کنترل کرد. بنابراین دمای هریک از این فن کویل‌ها قابل تنظیم شدن است و می‌توان آن‌ها را بسته به میزان دلخواه، کم یا زیاد کرد.

 

VRFچگونه کار میکند؟

این سیستم بر پایه سیکل تبرید بصورت مستقیم یعنی بدون سیال واسط کار میکند (direct expansion) مبرد R410A  در یونیت خارجی اگر سیستم در حالت سرمایش باشد با استفاده از کمپرسور فشرده شده در کندانسور به مایع تبدیل میشود با استفاده از لوله خط مایع به یونیت های داخلی منتقل میشود با توجه به وضعیت یونیت داخلی اگر دستگاه روشن باشد از شیر انبساط عبور میکند و به دلیل افت دما و فشار بسیار سرد میشود بعد از عبور از کویل یونیت داخلی به حالت گاز تغییر فاز میدهد و با استفاده از لوله خط گاز و در مسیر مکش کمپرسور به یونیت خارجی باز میگردد این حالت کلی و ساده در سیکل تبرید در دستگاههای دو لوله میباشد. واضح است که برای کنترل میزان حجم مبرد , نیاز به کمپرسور اینورتر میباشد کمپرسورهای اینورتر قابلیت تغییر دور دارند و میتوانند از دور بسیار پایین تا فول لود خود بصورت پیوسته و STEPLESS تغییر دور دهند فرض کنید ما یک سیستم وی ار وی داریم با یک زون که شامل دو دستگاه خارجی و ۱۲ یونیت داخلی میباشد فرض کنید یونیت سوم در لابی ساختمان و یونیت هفتم در یکی از اتاق خوابها روشن میباشد فرض کنید سیستم در حالت سرمایش کار میکند و هوای بیرون حدود ۳۹ درجه سانتیگراد میباشد اینکه یک یونیت داخلی روشن باشد یا تمام یونیت های داخلی در میزان مبرد مورد نیاز تاثیر مستقیم دارد در این مثال که دو یونیت از ۱۲ یونیت روشن میباشد  نیاز به مبرد کمتری خواهد بود ضمنا میزان مبرد عبوری از یونیت سوم و هفتم نیز به دلیل اختلاف دما متفاوت خواهد بود هر یونیت داخلی دارای یک برد کنترلی و یک شیر انبساط الکترونیکی  و تعداد زیادی سنسور دما میباشد در این مثال یونیت های داخلی که خاموش هستند با فرمان برد داخلی خودشان شیر انبساط کامل بسته میشود و در یونیت سوم و هفتم با توجه به دمای هوای محیط و عدد سوپر هیت برد داخلی وظیفه کنترل شیز انبساط و در نتیجه میزان حجم عبوری مبرد را خواهد داشت از طرفی تمام این پارامترها به دستگاههای بیرونی یعنی همان یونیت خارجی مخابره میشود که ما در این مثال دو یونیت خارجی داشتیم یکی از یونیت ها مستر خواهد بود و با توجه به دما و فشار مبرد شروع به کنترل میزان دور کمپرسور و نیز فن کندانسور خواهد نمود.

انواع مختلف سیستم‌های VRF،

بر اساس تکنولوژي و قطعات به کار رفته در ساختار آن‌ها، کارهای مختلفی انجام می‌دهند. به طور کلی، این سیستم‌ها را بر اساس نوع کارکرد به سه دسته تقسیم می‌کنند که عبارتند از:

 

1- سیستم VRF سرد کننده

در این نوع از سیستم‌های VRF فقط عملیات کاهش دما انجام می‌شود. از همین رو، این نوع سیستم از نظر تکنولوژی، دارای ساختاری ساده‌تر هستند و بالطبع، معمولا قیمت‌های کمتری نیز دارند.

 

2- سیستم VRF سرمایشی و گرمایشی

اکثر سیستم‌های وی آر اف از نوع گرمایشی و سرمایشی هستند و می‌توانند گرما و سرما را به صورت همزمان ایجاد کنند. این نوع از دستگاه‌ها دارای فناوری جدیدتر و پیچیده‌تری نسبت به نوع اول هستند. با این وجود، با این دستگاه‌ها، نمی‌توان در یک زمان، در یک بخش سرمایش و در بخش دیگر گرمایش ایجاد کرد و سیستم در یک زمان، یا باید گرمایشی باشد و یا سرمایشی.

 

3- سیستم‌های VRF با بازیابی حرارت

پیشرفته‌ترین سیستم تهویه VRF را می‌توان وی آر اف نوع بازیابی حرارت دانست. در این نوع از VRF نیز مانند نوع دوم، امکان ایجاد سرمایش و گرمایش با استفاده از یک دستگاه واحد وجود دارد. اما بر خلاف وی آر اف سرمایشی و گرمایشی، سیستم‌های وی آر اف بازیابی حرارت، از قابلیت ایجاد سرمایش و گرمایش در نقاط مختلف و در یک زمان برخوردارند و شما می‌توانید با کمک این فناوری، در یک زمان، یکی از اتاق‌ها را سرد نگه دارید و دیگری را گرم کنید.

 

مزایای کلیدی سیستم های تهویه مطبوع VRF

عدم نیاز به موتورخانه

عدم نیاز به لوله کشی وسیع

کاهش مصرف انرژی

پاسخگویی سریع

تعمیر و نگهداری کمتر

کاهش هزینه اولیه و جاری

امکان تهویه مستقل فضاها

قابلیت همزمان سرمایش و گرمایش

یکپارچگی سیستم

تنوع یونیتهای داخلی

یونیت خارجی واحد

افزایش COP

عدم نیاز به موتورخانه

عدم نیاز به لوله کشی وسیع

کاهش مصرف انرژی

پاسخگویی سریع

تعمیر و نگهداری کمتر

کاهش هزینه اولیه و جاری

امکان تهویه مستقل فضاها

قابلیت همزمان سرمایش و گرمایش

یکپارچگی سیستم

تنوع یونیتهای داخلی

یونیت خارجی واحد

افزایش COP

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.