فایل آموزشی در مورد سردخانه + دانلود | آموزش چیلر با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

فایل آموزشی در مورد سردخانه چیست + دانلود فایل            

سردخانه فضای بسته و محصور شده‌ای است که دما و رطوبت آن به دقت و بصورت مستمر کنترل می‌شود و از آن جهت انجماد و نگهداری مواد مختلفی از جمله محصولات غذایی، گوشت، مرغ و ماهی، لبنیات، میوه و صیفی‌جات و همین‌طور تجهیزات الکترونیکی، پزشکی، شیمیایی و مواد دارویی استفاده می‌شود.

در این فایل که به آموزش سردخانه و آشنای با انواع سردخانه ها پرداخته است جهت دانلود رایگان می توانید از انتهای همین مقاله اقدام کنید.

در ساخت سردخانه و برای جلوگیری از هدررفت انرژی، تمام وجوه اتاقک سردخانه شامل دیوارها، سقف و کف آن می‌بایست عایق شود.

نوع و ضخامت عایق تأثیر بسیار مهمی در جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش عمر سیستم برودتی و در نتیجه پیشگیری از فساد و خرابی مواد نگهداری شده دارد.

بسته به ابعاد سردخانه و میزان بارگیری آن و همین‌طور نوع و مدت زمان نگهداری محصول، ظرفیت برودتی سردخانه و به تبع آن توان کمپرسور، کندانسور و اواپراتور تغییر می‌کند.

سردخانه‌ها بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می‌کند و بسته به ظرفیت برودتی مورد نیاز می‌تواند از نوع فریونی، رک و یا آمونیاکی باشد.

از سردخانه بالای صفر معمولاً جهت نگهداری میوه و سبزیجات و یا نگهداری کوتاه مدت و توزیع گوشت، مرغ و ماهی استفاده می‌شود.

 سردخانه

انواع سردخانه بر اساس رنج دمایی

سردخانه بالای صفر

از سردخانه بالای صفر جهت نگهداری انواع میوه، سبزی، صیفی، محصولات لبنی و یا نگهداری کوتاه مدت جهت توزیع گوشت، مرغ و ماهی استفاده می‌شود.

 

سردخانه زیر صفر

از سردخانه زیر صفر جهت نگهداری مواد غذایی منجمد و یخ زده مانند گوشت، مرغ، ماهی و میگو و همچنین سبزیجات خرد شده و حبوبات پخته شده آماده طبخ که منجمد می‌باشند استفاده می‌شود.

تونل انجماد

از تونل انجماد برای انجماد سریع گوشت بعد از کشتار و ماهی و میگو پس از صید استفاده می‌شود.

استفاده از تونل انجماد باعث جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکرو ارگانیسم‌ها در داخل گوشت و ماهی شده و از فساد آن‌ها جلوگیری می‌کند. ضمن اینکه انجماد سریع باعث تازه ماندن گوشت و ماهی شده و امکان نگهداری آن‌ها را تا زمان طولانی میسر می‌کند.

 

طراحی سردخانه

برای طراحی سردخانه (Cold Room) باید مسائلی چون نوع محصول، شرایط مورد نیاز جهت نگهداری محصول از قبیل دما و رطوبت مناسب، حجم بارگیری، مدت زمان نگهداری، روش بارگیری، عمل آوری و تکنولوژی آن، روش نگهداری محصول، مسیر تردد وسایل حمل و نقل و استفاده از عناصر استاندارد ساختمانی چون پی‌ها، دیوارها، سقف‌ها و غیره را در نظر گرفت.

سردخانه‌هایی که ظرفیت بارگیری آن‌ها کمتر از 5000 تن باشد، معمولاً به صورت یک طبقه و سردخانه‌هایی که ظرفیت آن‌ها بیش از 5000 تن باشد، به صورت چند طبقه‌ای ساخته می‌شود. ولی به خاطر موقعیت محل، ممکن است حتی سردخانه به ظرفیت 3000 تن نیز در دو طبقه یا بیشتر ساخته شود.

 

مشخصات و مزایای بدنه سردخانه

مزایای استفاده از ساندویچ پانل‌ها در طراحی سردخانه عبارتند از:

  • وزن سبک و کم که باعث می‌شود فونداسیون و سازه را نیز به همین نسبت سبک‌تر در نظر گرفت. وزن پانل‌ها، با توجه به عایق به کار رفته در آن‌ها، بین 10 تا 20 کیلوگرم بر مترمربع می‌باشد.
  • سرعت در حمل و نقل و سهولت نصب در ارتفاع
  • ساخت پانل‌ها به صورت نر و مادگی که باعث سهولت در هنگام نصب می‌شود.
  • مقاومت زیاد در برابر نیروهای برشی ناشی از زلزله.
  • عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی.
  • دستیابی به فضای مفید بیشتر به علت ضخامت ناچیز.
  • صرفه‌جویی در هزینه زیرسازی و اسکلت ساختمان‌های بلند به دلیل وزن اندک سقف و دیوار.
  • زیبایی محصول و تنوع رنگ.
  • سهولت در نگهداری و نظافت.
  • مناسب برای تمام شرایط آب و هوایی ایران اعم از خشک، کویری، معتدل، شرجی و کوهستانی.

 

کمپرسور سردخانه

کمپرسور سردخانه نقش قلب تپنده سیستم برودتی و سردخانه را دارد و عامل اصلی حرکت مبرد و اختلاف فشار در مدار تبرید است.

در ساخت سردخانه بسته به ظرفیت برودتی و رنج دمایی آن از سه نوع کمپرسور اسکرال، سیلندر پیستونی و اسکرو استفاده می‌شود.

از کمپرسور نوع اسکرال معمولاً برای ظرفیت‌های برودتی پایین (سردخانه‌های کوچک) و رنج دمایی بالای صفر، از کمپرسورهای اسکرو برای ظرفیت‌های برودتی بالا و سردخانه‌های صنعتی و رنج دمایی بالای صفر و زیر صفر و از کمپرسورهای سیلندر پیستونی برای ظرفیت‌های پایین، متوسط و بالای برودتی و رنج دمایی بالای صفر و زیر صفر استفاده می‌شود.

پرکاربردترین کمپرسور در ساخت سردخانه نوع سیلندر پیستونی می‌باشد.

کمپرسور در یونیت خارجی (کندانسینگ یونیت) سردخانه نصب می‌گردد.

 معروف‌ترین شرکت‌های تولیدکننده کمپرسور سیلندر پیستونی عبارتند از کمپرسور بیتزر آلمان، کمپرسور کوپلند چک اسلواکی، بوک آلمان، فراسکولد و دورین ایتالیا. موضوعات فوق اعم از سردخانه های زیرصفر، مواد غذایی و گوشت و لنج ها در کلاس های عیب یابی و تعمیرات سردخانه فریونی مورد آموزش قرار میگیرد.

در صورت علاقه به آموزش تاسیسات میتوانید رشته های مرتبط با سردخانه نظیر آموزش تعمیر کولر گازی و آموزش تعمیرات چیلر تراکمی را آموزش ببینید.

دانلود

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.