علت روشن نشدن پکیج خانه چیست؟ با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

این مطلب از سری مقالات آموزش تعمیرات پکیج می باشد که توسط تیم فنی آموزشگاه دانش تاسیسات تهیه و ارائه گردیده است.

امیدوارم مشکل پکیج شما برطرف گردد. در صورتی که علاقه مند هستید شغل پردرامد تعمیر پکیج را فرابگیرید یا بعنوان شغل دوم تعمیرکار پکیج باشید و یا قصد مهاجرت دارید و نیازمند مدرک بین المللی فنی حرفه ای پکیج هستید توصیه میکنم، فرم ثبت نام آنلاین را تکمیل نمائید تا در اولین فرصت کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

  

پایین آمدن فشار گاز

در بسیاری از مواقع مشکل اصلی پایین بودن فشار گاز است. این مشکل در شهرهای بزرگ بیشتر اتفاق می افتند. بخصوص در فصول سرد سال به دلیل مصرف بیش از حد از گاز، فشار گاز کم می شود و مشکل گرم نشدن آب پکیج را به همراه دارد. بنابراین قبل از اینکه به متخصصان تعمیرات پکیج زنگ بزنید، فشار گاز را چک کنید.

 

گرم نشدن آب پکیج و خرابی فلوسویچ

حتما مشاهده کرده اید که در اکثر پکیج ها آب گرم مصرفی را که باز می‌کنید؛ یک نشانگر شروع به چشمک زدن خواهد کرد و یا در برخی دیگر از مدل ها، یک علامت شبیه به شیر آب در صفحه نمایشگر چشمک می‌زند. اگر مشاهده کردید که این نشانگر به‌درستی عمل نمی‌کند، احتمالا گرم نشدن آب پکیج می‌تواند به دلیل خرابی فلوسویچ یا فلومتر باشد.

کارکرد اصلی فلوسویچ یا فلومتر برای تشخیص باز و بسته شدن آب گرم مصرفی پکیچ است. اگر علت گرم نشدن آب پکیج به دلیل خرابی این قطعه باشد برای تشخیص آن یک روش وجود دارد؛ آن هم اینکه سیم های آن را اتصال کوتاه کنید. اگر پکیج روشن شد، پس یعنی اینکه فلوسویچ خراب است. البته توصیه می‌کنیم اگر تجربه و مهارت کافی ندارید اینکار را به یک تکنسین حرفه ای بسپارید.

 

فشار پایین آب

کم شدن فشار آب سرد نیز می تواند یکی دیگر از دلایل گرم نشدن آب پکیج ها باشد. کم بودن فشار آب سرد باعث جوش آمدن سریع آب در پکیج می شود و همین امر باعث خاموش شدن دستگاه و سرد و گرم شدن مداوم آب می شود. برای رفع این مشکل راهی ندارید جز اینکه صبر کنید تا نوسان فشار آب حل شود و یا یک پمپ آب در ساختمان خود نصب کنید.

 

مشکل در ترموستات

اگر آب به اندازه مطلوب گرم نمی شود، احتمالا کار نکردن پکیج می تواند به دلیل مشکل در ترموستات باشد. ترموستات را روی درجه مطلوب تنظیم کنید، در صورت عدم کارکرد صحیح، احتمالا زمان تعویض آن ها فرارسیده است

 

رسوب گرفتن مبدل ثانویه

دلیل دیگری که بسیار رایج است، رسوب گرفتن مبدل ثانویه است. این مبدل هر چند سال یکبار نیاز به تعویض دارد. البته ممکن است بتوانید بدون عوض کردن آن، پکیج خود را راه بیاندازید. در این صورت باید مبدل ثانویه را با مخلوط آب و اسید شست‌و‌شو دهید. توصیه ما به شما این است که این کار را خودتان انجام ندهید و از متخصصان تعمیرات پکیج کمک بگیرید. اما اگر تصمیم گرفتید خودتان دست به کار شوید، این کار را با نهایت دقت انجام دهید زیرا اسید شوخی ندارد.

 

گرم نشدن آب پکیج و خرابی شیر سه طرفه موتوری

ابتدا توجه داشته باشید که پکیج تک مبدل، شیر سه طرفه موتوری ندارد. معمولا در پکیج دو مبدل، اگر شیر سه طرفه گیر معیوب باشد و به درستی باز و بسته نشود، حتی اگر مشعل هم شعله بگیرد، به دلیل اینکه آب گرم وارد مبدل ثانویه نمی‌شود، آب پکیج گرم نخواهد شد و همین می‌تواند علت سرد شدن آب پکیج باشد.

برای تشخیص خرابی شیر سه طرفه موتوری، یک راه حل وجود دارد. قبل از شروع حتما از برق 220 ولت AC شیر سه طرفه موتوری اظمینان حاصل کنید. برای شروع پکیج را در حالت زمستانه قرار دهید، سپس محرک شیر موتوری را باز کرده و آب گرم را باز کنید.مطمئن شوید که زبانه های آن به‌درستی حرکت می‌کنند. در صورت نیاز آن را باز کرده و شستشو دهید تا رسوبات آن برطرف شود.

با توجه به اینکه شیر سه طرفه موتوری، درون آب داغ مدار گرمایش قرار دارد. نوع پلاستیکی آن با وجود اینکه استحکامکمتری دارد؛ اما به دلیل رسوی پذیری کمتر آن از نوع برنجی بهتراست.

  

سوختن برد کنترل

در بسیاری از مواقع پکیج روشن است اما کار نمی کند. این عامل یکی از نشانه های خراب شدن برد کنترل است. برای تعویض برد کنترل می توانید از متخصصان تعمیر پکیج کمک بگیرید.

 

5 علت مهم گرم نشدن آب پکیج

موارد گفته شده در بالا همه از علل اصلی گرم نشدن آب پکیج هستند، اما این مشکل علل دیگری نظیر موارد زیر نیز می‌تواند داشته باشد:

1.    یکی از علل ساده ای که ممکن است نادیده گرفته شود و بسیار در سرد شدن آب پکیج نیز موثر باشد، طولانی بودن مسیر لوله کشی ها پکیج است. به دلیل اتلاف حرارتی زیاد در طول مسیر دمای آب کاهش می‌یابد.

2.    یکی ازعلل زیرساختی گرم نشدن آب پکیج، پدیده ای است به‌نام کوپل بودن مدار آبگرم و آب سرد ساختمان، که به این معنا است که مسیر آب سرد ساختمان به مسیر آب گرم راه پیدا کرده است. در اینگونه موارد حتما باید از یک تکنسین مجرب کمک بگیرید.

3.    بالا بودن دبی آب سرد ورودی پکیچ، که در این صورت دمای آب سرد به اندازه کافی بالا نمی رود و از علل مهم گرم نشدن آب پکیج است.

4.    پایین بودن بیش از اندازه دمای آب سرد ورودی، نیز یکی دیگر از علل سرد شدن آب پکیج است.

5.    پایین بودن فشار گاز و موارد دیگری نظیر، کم بودن ارتفاع شعله مشعل و کوچک بودن قطر لوله گاز همگی می‌تواند از علل سرد شدن آب پکیج بشمار روند.

 

دلایل متفرقه گرم نکردن پکیج

در بالا به چند دلیل اصلی گرم نشدن آب پکیج اشاره کردیم. اصولا خرابی اکثر پکیج ها از همان ۵ مورد بالا سرچشمه می گیرد. اما فراموش نکنید که عوامل دیگری نیز در سرد شدن پکیج، دست دارند. می توان از میان آن ها به موارد زیر اشاره کرد:

·         قطع شدن برق دستگاه

·         اتصالی برق دستگاه

·          سوپاپ نامناسب پکیج

·         وجود اشکال در پمپ

·          رسوب گرفتن رادیاتورها (رفع این مشکل نیز با شست‌و‌شو آب و اسید ممکن می شود)

·          رادیاتورهای قدیمی و فرسوده

·         خراب شدن دودکش پکیج

·         خرابی شیر های پکیج

·         پیچ و خم های زیاد در لوله کشی (این موضوع باعث کاهش فشار آب می شود)

·          خرابی پتاسیومتر گرمایش

·          نزدیکی بیش از حد رادیاتور به پکیج

·         خرابی فلومتر پکیج

·          رسوب گرفتن دریچه آب پکیج

·         نزدیکی چند رادیاتور به هم (باعث افت فشار می شود)

·         انجام ندادن سرویس های دوره ای

 

چرا پس از یک حمام طولانی و پی در پی، رادیاتورها گرمای اولیه را ندارند؟

زیرا در پکیج، اولویت اول با آب گرم مصرفی است، مادامی که در هر موقعیتی، آب گرم مورد استفاده قرار می گیرد، پکیج از گرم نمودن آب گرم گرمایشی خودداری می نماید وآب گرم مصرفی را گرم می نماید.

 

چرا پمپ سیرکولاتور پکیج در مسیر برگشت گرمایشی،قرار داده می شود؟

زیرا آب داغ گرمایشی، گرمای خود را در رایاتور ها و در طول مسیر از دست داده و همین امر باعث می شود استهلاک پمپ کمتر شود.

 

تفاوت پمپ" مدولار" با پمپ معمولی چیست؟

در پمپ های معمولی سرعت دوران ثابت است ولی در پمپ های مدولار،سرعت ذئران می تئاند با تغییر جریان ورودی،کم یا زیاد شود(معمولأبین1600تا2800دور در دقیقه).

 

سیستم" ضد جام پکیج" چه کاربردی دارد؟

اگر نیاز به گرمایش نباشد و به مدت زیادی استفاده نگردد(درحدود 21 ساعت)،برای جلوگیری از جام نمودن پمپ سیستم به مدت 20 ثانیه پمپ را روشن می نماید و پس از آن دوباره خاموش می شود.

 

در چیست؟N.T.C باسنسورP.T.Cتفاوت سنسور.

با افزایش دما مقاومت کاهش  NTC ، با افزایش دما،مقاومت هم افزایش می یابد. ولی در سنسورPTCدرسنسور می یابد و جریان بیشتری در مدار عبور می نماید و به برد الکترونیکی می رسد.لازم به ذکر است که در پکیج، از استفاده می شود.NTCسنسور

 

NTC چیست و تفاوت آن با سنسور حد چیست ؟

ترموستات یک کلید حرارتی است که با رسیدن دما به سطح مشخصی،عمل می نمایند و مدار را قطع و یا وصل با افزایش یا کاهش دما، تغییر می نماید.

 

کاربرد ترموستات حد در پکیج چیست؟

وظیفه ترموستات حد این است که اگربه نحوی سنسورهای مدار آب گرم مصرفی و مدار گرمایشی عمل نکند و دمای آب بالا برود(حدود105درجه سانتی گراد)،فرمان قطع را به برد الکتریکی صادر می نماید و مشعل خاموش می گردد.دراین هنگام پکیج دیگر روشن نمی شودتا اینکه دمای آب کاهش یابد و دکمه "ریست "زده شود.

نکته:در صورتی که ترموستات حد عمل می نماید،می بایست با یک وسواس خاص به دنبال عیب یابی باشید و بی تفاوت از کنار آن عبور نکنید.

 

چگونه می توانیم سالم بودن ترموستات حد در پکیج  را بررسی کنیم؟

کنتاکت های ترموستات حد در حالت معمولی بسته هستند(جریان عبور می نماید).برای سالم بودن آن کافی است که درحالی که پکیج روشن است،یکی از سیم های آن را بیرون بیاوریم.دراین موقع، پکیج باید بلافاصله خاموش گردد. درصورتی که پکیج خاموش یا کلأخراب باشد، می توان با اهم متر،سالم بودن آن را امتحان نماییم.بدین صورت که درحالتی که سرد است،باید جریان را عبور دهد و هرگاه آن را حرارت بدهیم و گرم نماییم باید کنتاکت های آن مدار را قطع نمایند.

 

به چه علتی، فشار سیستم در مدار پکیج کاهش می یابد؟

برای این پدیده چند علت مهم زیر را می توان عنوان نمود:

1)ممکن است در سیستم لوله کشی و یا اتصالات،نشتی وجود داشته باشد.

2)همواره به هنگام هواگیری خودکاراز شیرهای هواگیر،مقداری بخارات هم خارج می شود و همچنین باعث می شود به مرور، فشار سیستم کاهش بیابد.

3)فشار بالای سیستم باعث عمل نمودن شیر اطمینان می شود.

 

آیا با وجود سنسورهای حرارتی و ترموستات حد و...، نصب شیر اطمینان در پکیج ضروری است؟

بله،ضروری است.باید به یاد داشته باشیم که برای هر سیستم،بسته حرارتی،به شیر اطمینان نیاز است تا افزایش فشار را کنترل نماید و مانع از ترکیدکی سیستم و احیانأ خسارت های احتمالی گردد.

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.